Historia

Reveals medarbetare delar en fascination för Life Science, dataanalys och IT. Med specialistkompetens och driv presenterar vi data på ett användarvänligt sätt och gör det enklare för företag och organisationer att fatta välinformerade beslut.

Under 2010 gjorde tjänsteföretaget Scientific Solutions en framgångsrik satsning på bioinformatik. Det var då Reveals grundare träffades och upptäckte att de hade en gemensam fascination för gränslandet mellan Life Science, dataanalys och IT.

Mängden data ökar lavinartat i samhället, och de företag som lär sig dra nytta av detta har en stor fördel. Men gruppen noterade att de flesta företag och myndigheter saknar den nödvändiga kompetensen för att tolka och använda sin information på rätt sätt. Snart insåg de också att de hade rätt sammansättning kunskaper för att hjälpa andra organisationer att analysera data och fatta informerade beslut. Reveal grundades hösten 2012.

2013 började det nya företaget i samarbete med en handfull läkemedelsbolag och med stöd från Vinnova och Länsstyrelsen i Stockholm att utveckla en webbplattform för analys av läkemedelsstatistik. Produkten lanserades framgångsrikt vid nyår 2014.

Därefter har Reveal jobbat vidare med att ta fram data och göra det lättare för läkemedelsföretag att fatta beslut. Arbetet har gett resultat. Antalet kunder, tjänster och produkter har växt i rask takt och fortsätter växa. Vårt fokus ligger på ständig utveckling och vår ambition är att erbjuda marknadens bästa produkter och service. Detta för att även i framtiden erbjuda mervärde och nytänkande inom läkemedelsstatisik och närliggande områden.