Med erfarenhet från Life Science, dataanalys och IT tar Reveal fram statistik som hjälper företag och organisationer att fatta datadrivna beslut. Reveal samarbetar med läkemedelsbolag, landsting, universitet och andra aktörer inom Life Science. Reveals medarbetare delar en fascination för Life Science, dataanalys och IT. Med specialistkompetens och driv presenterar vi data på ett användarvänligt sätt och gör det enklare för företag och organisationer att fatta välinformerade beslut. Du kan läsa mer om vår verksamhet på www.webpage.reveal.se.

 

Data Scientist inom Life Science

Reveal söker nu efter en Data Scientistför en mycket spännande och utvecklande roll på ett företag under stark tillväxt. Rollens primära fokus är att ta fram data från olika källor samt analysera och presentera denna i ett för kunden lämpligtoch användarvänligt format. Rollen fokuserar främst på kundsegment verksamt inom Life Science-industrin.

Huvudsakliga ansvarsområden

  • Omsätta förfrågningar kring dataanalys inom läkemedelsstatistik i praktiken. Du navigerar bland datakällor och produkter från Reveal, såväl som kunders lokala eller externa publika datakällor. Förfrågningarna kan komma såväl från Reveals kunder som från Reveal själv.
  • Utgöra en länk mellan Reveals kunder och Reveal. Du hjälper till att sprida Reveals produkter och tjänster i praktiken ute hos kund. På plats hos kund som representant för Reveal är du också lyhörd och fångar upp deras behov så att Reveal kan hjälpa dem nu och på sikt.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen och bakgrund inom datavetenskap eller Life S
  • Erfarenhet av verktyg för att analysera och visualisera data.
  • Excel, QlikView och QlikSense är ett plus.

Framgångsfaktorer

För att lyckas i rollen är du en självgående och trygg person. Du är van vid, samt uppskattar, självständigt arbete såväl som att jobba i team. Du har ett genuint intresse för dataanalys och presentation. Du uppskattar samt har förmåga att ”vrida och vända” på data, sätta den i ett relevant sammanhang och kommunicera slutsatser på ett lättförståeligt sätt. Rollen medför flertalet externa kontaktytor varför det är mycket viktigt med god förmåga och intresse av att etablera och upprätthålla strategiska samarbeten.

Reveal har kontor i Stockholm, där även flera kunder är stationerade. Kunder finns även på andra platser i Sverige samt runt om i Norden. Delar av arbetet sker från vårt kontor och på plats hos våra kunder, medan andra delar av arbetet kan skötas på distans om så önskas. Rollen förväntas tillsättas under hösten 2018.

Ansökningsförfarande

För frågor, ta kontakt med Kristoffer Illergård. Kontaktinformation nedan.

Din ansökan innehållandes CV skickar du som mail med rubriken ”Data Scientist inom Life Science” till [email protected]

Ansökningarna kommer att behandlas löpande, så ansök snarast, dock inte senare än söndagen den 22:a september.

Kontaktperson

Kristoffer Illergård

Tel: +46(0)733-440 362

Mail: kristoffer.ille[email protected]

Varmt välkommen med din ansökan!

PDF